MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı karpuzu vitrine çıkıyor!
Ekonomi
16 Temmuz 2020 Perşembe 09:09

Torbalı karpuzu vitrine çıkıyor!

Her yıl ilçenin farklı bir tarımsal ürününü tanıtmak için çalışma yapan Torbalı Ticaret Odası bu yıl Torbalı’nın organik karpuzunu il ve ilçe protokolüne dağıttı. TTO Başkanı Olgun “Karpuz yiyin, serinleyin. Üreticiye destek olun” dedi.

Her yıl ilçenin farklı bir ürününü tanıtmak için çalışma yapan Torbalı Ticaret Odası bu yıl ilçenin organik karpuzunu İzmir ve Torbalı protokolüne dağıttı. Kurutulmuş domates, zeytin kolonyası, şeftali ve Çapak bardacık incirini tanıtmak için önceki yıllarda çalışma yapan TTO bu yıl ilçede üretimi son yıllarda artan organik karpuzu tanıtmaya başladı. Tamamen doğal yöntemlerle Subaşı, Özbey, Yeniköy ve Pancar ovasında yetişen karpuz için tanıtım turuna çıkan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun “Karpuz yiyin serinleyin” dedi. İzmir valisiYavuz Selim Köşger, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter başta olmak üzere il ve ilçe protokolüne dağıtılan Torbalı’nın karpuzu büyük beğeni topladı.

“TARIMSAL ÜRETİM ÖNEM KAZANIYOR”

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz hasadı tüm hızıyla devam ediyor.Son yıllarda karpuz ekili alanların artmasıyla karpuzrekoltesinde ciddi bir artış yaşandı.Torbalı’da özellikle Özbey, Subaşı, Yeniköyve Pancar bölgesinde yetişen karpuzlarsatılmaya başladı. Büyük rağbetgören Torbalı karpuzu;zeytin, domates, incir ve pamuk gibi Torbalı Ovası’nın simge ürünlerinden olmaya başladı. Her yıl farklı bir tarımsal ürünün tanıtımını yaptıklarını söyleyen TTO Başkanı Olgun, tarımsal üretimin önemine dikkat çekerek “ Pandemi sürecinde bir kez daha anladık ki sanayi üretiminin yanı sıra tarımsal üretimden de vazgeçmememiz gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi bizler tarımdan vazgeçmeden sanayileşmeye devam edeceğiz. Bu sebeple Torbalı olarak tarıma dayalı sanayinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ÖZGENER: TORBALI BİR MARKA

İlçede üretimi yaygınlaşan karpuzun tanıtımı için çalışmalar sürerken, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret edipkarpuz ikramında bulundu. Olgun’a ikramı için  teşekkür eden Özgener“Torbalı ilçemiz gerek sanayisi, gerekse tarımı ile ön plana çıkan bir ilçemiz. Bu konuda Torbalı Ticaret Odası Başkanımız Olgun çok güzel çalışmalar yapıyor. Bende ilçedeki bir sanayici olarak özellikle pandemi sürecinde odamızın çalışmalarına bizzat şahit oldum. Torbalı Karpuzu; çok yakın dönemde ülkenin her yerinde adından söz ettirip, bir marka haline gelecektir. Karpuz yaz aylarında en çok aradığımız meyve. Bende odamızın ikramını tadınca gördüm ki bambaşka bir lezzet var. Torbalı her yönü ile bir marka” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir