MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Torbalı'da işsizliğe karşı flaş hamle...
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2021 Cuma 13:44

Torbalı'da işsizliğe karşı flaş hamle...

Torbalı Belediyesi, 800’ü aşkın sanayi kuruluşunun bulunduğu ilçede hem işsizliği hem de sanayi kuruluşları ile diğer meslek dallarında yaşanan kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmak için düğmeye bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile daha önce protokol imzalayan Torbalı Belediyesi, pandemi öncesi çeşitli meslek kurslarında ilk mezunlarını vermişti. Torbalı Belediyesi şimdi yeni açılacak olan kurslarla hem işsizlikle savaşacak hem de kursiyerlerin meslek sahibi olmasını sağlayacak.

İŞTE AÇILACAK KURSLAR

Torbalı Belediyesi, İzmir’in sanayi üssü olan Torbalı’da, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü meslek fabrikası projesini sürdürüyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ön muhasebe, kuaförlük, tekstil(Düz dikiş, makineci, overlokçu, çanta dikimi reçmeci, çocuk giysileri dikimi, ev tekstili ve çeyiz ürünleri hazırlama) ve el sanatları kursu açılacak. Eğitimler Çaybaşı’daki belediye hizmet binasında gerçekleşecek. Ücretsiz olan başvurular başlarken, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, dileyenlerin bu kurslardan yararlanabileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir