MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriyeli provokatör sınır dışı edildi...
Güncel
5 Mayıs 2021 Çarşamba 17:32

Suriyeli provokatör sınır dışı edildi...

Yaklaşık 3 buçuk ay önce, Bayraklı Gümüşpala'da Suriyeli ailenin ırkçı saldırıya uğrayıp linç edildiği yalanını ortaya atan Suriyeli mülteci Munip Ali, Gaziantep'te de benzer bir provokasyona girişince sınır dışı edildi. Kendilerine "hümanist" diyen bazı çevreler ise Munip Ali'nin AK Parti'nin kalabalık kongrelerini ve polisin camideki biber gazlı müdahalesini eleştirdiği için sınır dışı edildiği öne sürdü. İYİ Partili İlay Aksoy, "Türk ile Suriyeli'yi birbirine düşürmek istiyorlar" dedi

SONKALEİZMİR- Sosyal medya üzerinden ortaya attığı, "Türkler'in ırkçılık yaptığı, Suriyeli mültecilere saldırdığı ve linç ettiği" iddialarıyla bilinen Suriyeli mülteci Munip Ali, bu kez baltayı taşa vurdu.
Geçen ocak ayında İzmir'in Bayraklı İlçesi'ne bağlı Gümüşpala semtinde Suriyeli ailenin ırkçı saldırıya uğradığı ve mahalleli tarafından linç edildiği yalanıyla gündem yaratan Munip Ali, önceki gün Gaziantep'te de Suriyeli iki aile arasında yaşanan kavgayı "Türkler, masum Suriyeli aileye saldırdı" şeklinde paylaşınca büyük tepki çekti.

(Munip Ali)

Munip Ali, "halkı kin ve nefrete sevk etmek, alenen tahrik etmek" suçlamaları nedeniyle sınır dışı edildi. Avukatı Meral Bakan, Munip Ali'nin İzmir Çiğli'deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’ne götürüleceğini bilgisini paylaştı. Ancak, Türkiye'de Suriyeliler'in yerleşik hale gelmesini savunan ve bunu eleştiren herkesi "ırkçılık ve faşistlikle" suçlayan bazı çevreler ise Munip Ali'nin AK Parti'nin kalabalık kongrelerini ve Gaziantep'te polisin camideki biber gazlı müdahalesini eleştirdiği için sınır dışı kararı verildiğini iddia etti.

(İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy)

İLAY AKSOY: İSTİYORLAR Kİ İÇ SAVAŞ ÇIKSIN

Suriyeliler'in bir an önce ülkelerine dönmesi gerektiği yönündeki açıklamaları ve çalışmaları ile bilinen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, flaş gelişmeyi şöyle değerlendirdi:

"Bu şahıs sürekli provokatif yazılar paylaşıyordu. Önce Kayseri Doğum Hastanesi'nde ortaya çıktı. Suriyeli bir kadınının acil serviste darp edildiğini iddia etti. Araştırdık, başhekimle konuştuk, iddiaların hepsinin yalan olduğunu öğrendik. Sonra Zeytinburnu Kadın Doğum Hastanesi'nde aynı senaryoyu yazdı, o da yalan çıktı. Ankara'da bir çocuğun öldüğüne dair söylentileri de çıkaran bu şahıstır. Onu da araştırdık, yerel medya kuruluşları dahil kimsenin böyle bir olaydan haberi yok. İzmir Gümüşpala'da Suriyeli ailenin saldırıya uğradığını iddia etmişti. Bu da tamamen yalandı. İşin garip tarafı İzmir'deki olayı EMEP "Doğrudur, Türkler ırkçılık yapıyor" diye üstlendi. Garip bir tutum içerisine girdiler.  
En son Gaziantep'te bodrum katındaki aileye taşla saldırıldığını iddia etti. Gaziantep Valisi Davut Gül, bunun provokasyon olduğunu açıkladı. Bu çocuk Vali Gül'e bile hakaret etti. En son da sınır dışı edildi. Şunu hatırlatmak lazım. Burası Türkiye.. Buranın kanunlarına saygı duymayan geçici barınan herkes sınır dışı edilebilir.  Bu tür insanlar provokatif faaliyetler içindeler. Özellikle olay çıksın istiyorlar. Türk ile Kürdü birbirine düşüremediler. Türk ile Suriyeli'yi birbirine düşürmek istiyorlar. İstiyorlar ki iç savaş çıksın. Burada çok kolay manipüle edilebilecek savaş görmüş genç bir nüfus var. Amaçları o insanları kışkırtmak."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Özdemir peker
 8 Mayıs 2021 Cumartesi 16:10
Bu suriyelileri çok şımarttı hükmet çok hak verdi. Türkülerden önde tuttu öncelik verdi para verdi azdılar. Bir an önce gitsinler. Savaş bitti. Yetkililerden isteğimiz budur
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir