MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sözde Cumhurbaşkanı polemiği
Politika
10 Ocak 2021 Pazar 23:38

Sözde Cumhurbaşkanı polemiği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, basına getirilen yasakları ve Sözcü Gazetesi okumama çağrısını eleştirirken, “Sözde Cumhurbaşkanı ifadesi kullanması AK Parti ile CHP arasında polemiğe yol açtı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır" derken CHP’den yanıt geldi: “Cumhurbaşkanı, ‘namusum ve şerefim üzerine’ diye yemin eden ve bu yeminine uygun hareket eden kişidir.”

Kılıçdaroğlu basın toplantısında, “2020 yılında bir ülkenin sözde cumhurbaşkanı, bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'ben o gazeteyi okumuyorum, siz de satın almayıp, okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı düşünün. Sıradan bir kişi bunu söylemiyor, devleti yöneten en tepedeki koltukta oturan zat söylüyor” dedi.

İLK TEPKİ ALTUN’DAN

CHP Liderinin bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “özür dilemesi” çağrısında bulunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımıza 'sözde cumhurbaşkanı' demek, her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

Altun’dan sonra AK Parti’den peş peşe tepkiler gelirken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, sosyal medyadan, “Sözde cumhurbaşkanı ifadesinin zararı, Anayasaya göre ve millet iradesiyle seçilen bir Cumhurbaşkanına değil, sözün sahibinedir. Anayasal kurumlara, meşruiyete, milli iradeye saygı göstermek, herkesin vazifesidir" paylaşımı yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, "Genel başkanlık koltuğuna hangi şartlarda, nasıl oturduğunu unutan Kemal Kılıçdaroğlu; milletimizin güven ve onayı ile girdiği her sandıktan çıkan Cumhurbaşkanımıza ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ diyerek; bu demokratik gerçekliğe ve hukuka sığmayan kompleksini kusmuştur. Ana muhalefet lideri, bu ifadesiyle “Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesini ihlal ve inkâr etmiştir. Asıl niyetini ortaya koymuştur. Sadece Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a değil; milletin iradesine saygısızlık etmiştir ve derhal özür dilemelidir" ifadelerini kullandı.

CHP’DEN YANIT

AK Parti’nin suçlamalarına CHP’den yanıt gecikmedi:

Faik Öztrak (CHP Sözcüsü): Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre “Üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE andiçerim” diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir.

Engin Özçok (CHP Grup Başkanvekili): Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olamaz. Ülkenin kaderi tek kişinin iki dudağına bağlanamaz. Mustafa Kemal’e verilmeyen yetkiler 21. yüzyılda bir kişiye verilince ülke şahsım devletine döndü. Bu yanlıştan dönülmeli.

Tuncay Özkan (İzmir Milletvekili): Anayasal ve demokratik bir kurum olan Muhalefeti terör örgütleri ile bir tutan, cezaevi ile korkutmaya kalkan, küfre boğan, liderini linç ettirmeye kalkanlar, demokratik kurum ve kuralları hiçe sayanlar empati yapmalılar. Demokrasi tek kanatlı bir kuş değildir."

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir