MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soylu'dan bir İmamoğlu açıklaması daha
Politika
5 Kasım 2019 Salı 11:58

Soylu'dan bir İmamoğlu açıklaması daha

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ettiği hakaretin ardından bir açıklama daha yaptı. Soylu, "Türkiye'nin terör sıfatıyla görevden aldığı belediye başkanlarını savunmak ve onların hapse atılmasının yanlış olduğunu savunmak doğruysa ben milletimden ve İmamoğlu'ndan özür dilerim" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha hedef alarak "Avrupa'da bir fırsatını bulup Türkiye'yi şikayet etmek, Türkiye'nin hukuk ihlalleri yaptığını ortaya koymak. Türkiye'nin terör sıfatıyla görevden aldığı belediye başkanlarını savunmak ve onların hapse atılmasının yanlış olduğunu savunmak doğruysa ben milletimden ve İmamoğlu'ndan özür dilerim" dedi.

"Bu millet bizi okuttu. Askere gittik, milletimize söz verdik. TBMM'de söz verdik, bu millete söz verdik. Bu vatanı satmayacağız diye" şeklinde konuşan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada Türkiye'yi şikayet edenler sebebiyle kusurluysam kabul ediyorum. Bedeli neyse ödemeye hazırım. Ama benim sorumluluğum var. Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın sorumluluğu var. Bu insanlar neden Resulayn'da? Misket oynamaya mı gittik biz oraya? Bana bunun cevabını verir misiniz? Terör örgütünün ortakları kim, kimler? Söylediğimiz her sözün arkasındayız. Bu ülkede Deniz Baykal, CHP Genel Başkanları bu ülkeyi satmadı. Kim şikayet eder bu ülkeyi? Bu ülkeyi şikayet edenler PKK'lılar ve HDP'liler. Sabah akşam ülkemizi şikayet ederler."

AKIL SAĞLIĞI İŞARETİ MİDİR?

Söylediği sözün arkasında olduğunu vurgulayan Soylu, "Afrin'deki Resulayn'daki hendekleri ben mi açtım? Diyarbakır Anneleri HDP'nin önünde neden oturuyor? Böyle bir ortamda Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmek bir akıl sağlığı işareti midir? " diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Strasburg’da yaptığı konuşma üzerinden kendisine isim vermeden “ahmak” demesine tepki göstermişti. İmamoğlu,“Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim. Üzücü. Bir İçişleri Bakanı’na yakışmadı” yanıtını vermişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 İhsan öz
 5 Kasım 2019 Salı 14:30
Sayın soyluya o platformda son 20 yılda yapılan konuşmaları incelemesini öneriyorum. Özellikle kendi partisinin başkanının konuşmalarını
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir