MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Önce sel, sonra 7 şiddetinde deprem!
Dünya
8 Eylül 2021 Çarşamba 09:02

Önce sel, sonra 7 şiddetinde deprem!

Meksika 2 felaketi art arda yaşadı. Çoğunlukla koronavirüs hastalarının kaldığı hastaneyi su bastı, 17 hasta feci şekilde can verdi. Bu olaydan kısa süre sonra ülkenin güneyinde büyük bir deprem meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı. Deprem nedeniyle tatil beldesi Acapulco'da bir kişi hayatını kaybetti.

Dünya Meksika'dan gelen gelişmelere kilitlenmiş durumda. Zira ülke iki felaketi peş peşe yaşadı.

Geçtiğimiz saatlerde aşırı yağışlar sonrası Hidalgo eyaletindeki Tula kasabası yakınlarındaki nehrin taşmasına neden oldu.

Meydana gelen sel bölgedeki devlet hastanesini sular altında bıraktı. Su basması sonucu çoğu Kovid-19'dan mustarip 17 hasta öldü.

ACI HABERİ VALİ VERDİ

Hidalgo valisi Omar Fayad yerel basına yaptığı açıklamada, 17 ölümden 15 veya 16'sının Kovid-19 hastası olduğunu söyledi.

Ülke bu olayın şokunu henüz atlatamadan 7 büyüklüğünde bir deprem ile sarsıldı.

Ulusal Sismoloji Servisi, merkez üssü, ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Acapulco kentinin 14 kilometre güneydoğusunda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin, yerin 50 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Yetkililer, depremde can ve mal kaybının olup olmadığıyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Sarsıntıdan, Michoacan, Jalisco ve başkent Meksiko'nun da etkilendiği bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir