MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Krizden kaçıp krize düştüler! Yunan yatırımcı havuzdan çıkamadı...
Ekonomi
30 Kasım 2020 Pazartesi 09:27

Krizden kaçıp krize düştüler! Yunan yatırımcı havuzdan çıkamadı...

Yunanistan'daki büyük ekonomik krizden kaçıp 2010 yılında yatırımlarının bir kısmını İzmir'e kaydıran havuz ekipmanları firması, bu kez Türkiye'de duvara tosladı. Kriz nedeniyle işleri kötü giden Yunan firması Aqua Line Havuz Ekipmanları, batmaktan kurtulamadı. İflas açıklayan firmanın alacaklılarına çağrı yapıldı. 10 yıl önce Yunanistan'daki krizden kaçıp yatırımlarını İzmir'e taşıyan birçok firmanın da benzer şekilde iflas ettiği öğrenildi.
SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Pandemi ve dövizdeki tırmanışla birlikte etkisini iyice hissettiren ekonomik kriz, İzmir'deki Yunan yatırımcıyı da fena vurdu. 2010 yılında ülkelerindeki büyük ekonomik krizden kaçıp Türkiye'nin tanıdığı cazip ekonomik avantajları da değerlendirerek yatırımlarının bir kısmını İzmir'e kaydıran Aqua Line Havuz Ekipmanları, aradığını bulamadı. Yunan vatandaşı Ioannis Argyns ve Türk vatandaşı Lefter Tiryandafilidis tarafından 30 bin lira sermayeyle kurulan şirket, Yunanistan'daki krizden kaçarken Türkiye'deki ekonomik krizin içine düştü. İlk zamanlar işleri iyi giden ve yatırımlarını büyüten Yunan şirketi, son yıllarda ekonomik krizin pençesinden kurtulamadı. Havuz ekipmanları ve kimyasalları alanında faaliyet gösteren şirket, girdiği darboğazdan çıkamayıp iflas açıkladı. İzmir İflas Müdürlüğü önceki gün firmanın alacaklılarına çağrı yaptı. "Basit tasfiye" şeklinde yürütülecek iflas sürecinde, alacaklıların 30 gün içinde bildirimde bulunması istendi.

KİMİ BATTI, KİMİ ÜLKESİNE DÖNDÜ...

Diğer yandan, 10 yıl önce Yunanistan'daki krizden kaçıp yatırımlarını İzmir'e taşıyan birçok firmanın da benzer şekilde iflas ettiği öğrenildi. Ticaret odası yetkilileri, bazı Yunan firmalarının ise ülkelerindeki ekonomik koşulların kısmen düzelmesi nedeniyle Türkiye'yi terk ettiğini anlattı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir