MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs hastasına 1632 liralık fatura!
Güncel
13 Ocak 2021 Çarşamba 20:20

Koronavirüs hastasına 1632 liralık fatura!

İzmir Torbalı Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören 51 yaşındaki Kubettin Köstekçi’ye 1632 lira fatura çıkarıldı. CHP’li Sevda Erdan Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “SGK’sız olduğu için 1.632 TL fatura çıkarıyor. Bu mudur sizin sosyal devlet anlayışınız?” diye sordu.

İzmir’de yaşayan 51 yaşındaki Kutbettin Köstekçi, koronavirüs testini pozitif çıkmasının ardından evde tedavi görmeye başladı. 8 Ocak 2021 tarihinde fenalaşan Köstekçi, Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. 3 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından 11 Ocak günü taburcu edilen Köstekçi’ye 1632 lira fatura çıkarıldı. Köstekçi’nin borcu hakkında tutanak tutuldu.

TBMM’ye verdiği soru önergesiyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soran CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Köstekçi’ye çıkarılan faturayı gündeme getirerek, şunları kaydetti:

“Aslında taburcu edilmiyor, parası olmadığı için hem de daha iyileşmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. Yani hastaneden ancak tutanakla çıkabiliyor. Hastane Kutbettin Köstekçi’ye SGK’sız olduğu için 1.632 TL fatura çıkarıyor. Bu mudur sizin sosyal devlet anlayışınız, sağlık anlayışınız, vatandaşının yanında olma anlayışınız? Söylemlerinizin yaptıklarınızla, uygulamalarınızla uyuşmadığını bu olayda bir kez daha gördük. Söylem ‘ücretsiz tedavi’; uygulama ‘1.632 TL fatura.” 

‘DEVLET HASTANESİNDE BİLE ÜCRETLİ’

“AKP iktidarı pandeminin başladığı tarihten beri ne söylüyor? ‘Özel hastanelerde bile koronavirüs tedavisi ücretsiz’ demiyor mu? Diyor, ancak durumun böyle olmadığını, bırakın özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli olduğunu Torbalı’daki bu olay ortaya koymaktadır. ‘Korona virüs tedavisi ücretsiz’ diyerek milleti kandırmayı bırakın da gerçekleri söyleyin artık.”

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, hastanenin Köstekçi’ye parayı ödemesi için zorla tutanak imzalattırdığını vurgulayarak, belirtti:

“Sağlık Bakanına ve bakanlığın bürokratlarına şunu sormak istiyorum: Kutbettin Köstekçi gibi SGK’sı olmayan hastalar parasından korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kişiye bu hastalığı bulaştırırsa bunun sorumlusu kim olur? Yazık değil mi bu millete? Ülkemizde bu kadar mı ucuz vatandaşın sağlığı? Hastaneden çıktıktan sonra baş ağrısının kendisini çok zorladığını, sık sık öksürdüğünü, ancak parası olmadığı için hastaneye bir daha gitmeye korktuğunu belirten Köstekçi, bu parayı ödeyemeyeceğini de söylüyor. Bu nedenle, korona tedavisinin ‘ücretsiz’ olduğunu söyleyen AKP iktidarının, bu olay ve bundan sonra oluşabilecek vakalarla ilgili gereğini yapmasını bekliyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir