MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konser yasak! Yasağa tepki göstermek de yasak!
Kültür-Sanat
12 Mart 2020 Perşembe 16:55

Konser yasak! Yasağa tepki göstermek de yasak!

Türkiye'nin en bilinen politik müzik gruplarından Grup Yorum’a ve ölüm orucundaki üyelerine destek vermek amacıyla İzmir’de düzenlenmesi planlanan konser valilik tarafından yasaklandı. İzmir Valiliği'nce yasaklama için herhangi bir gerekçe gösterilmezken, bunu protesto etmek için yapılacak basın açıklaması da yasaklandı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, "Sanattan ve sanatçıdan ödleri kopuyor. Saraylar, saltanatlar çöker ama sanat her zaman var olacaktır" dedi

SONKALEİZMİR- İzmir Valiliği'nin, Grup Yorum’a ve ölüm orucundaki üyelerine destek vermek amacıyla İzmir’de düzenlenmesi planlanan konsere izin vermediği bildirildi. Suavi, Grup Abdal, Hüsnü Arkan, Barış Atay, Niyazi Koyuncu, Gazapizm’in de bulunduğu birçok sanatçının katılacağı, bugün saat 19.30'da İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak dayanışma konsenin hangi nedenle yasaklandığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, bu yasağı protesto etmek için demokratik kitle örgütlerince bugün İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin önünde yapılması planlanan basın açıklaması da yasaklandı.

SANATÇIDAN ÖDLERİ KOPUYOR

İzmir Valiliği'nin çifte yasağına CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'tan tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kılıç, "GrupYorum, hiçbir ayrım yapmaksızın her zaman ezilenin, emekçinin yanında olmuş milyonları müziğiyle bir araya getirmiş halkın sesidir. Bugün İzmir’de Sivil Toplum Kuruluşları tarafından  yapılması planlanan “Sanata Özgürlük-Grup Yorum Yaşasın İstiyoruz” etkinliğinin Valilik tarafından gerekçe gösterilmeksizin yasaklanmasına dair bugün yapılacak basın açıklaması da Valilik tarafından yasaklandı. İktidarın bu baskıcı, yasakçı zihniyeti kabul edilebilir değildir. Sanattan ve sanatçıdan ödleri kopuyor.  Saraylar, saltanatlar çöker ama sanat her zaman var olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir