MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu’ndan 'Çav Bella' tepkisi! Faileri bulunsun!
Güncel
22 Mayıs 2020 Cuma 14:43

Kılıçdaroğlu’ndan 'Çav Bella' tepkisi! Faileri bulunsun!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki camilerin merkezi sistem frekansına girilerek müzik yayınlanmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz" ifadelerin kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan, İzmir’de camilerden yapılan müzik yayınlarına tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
 Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir’de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz.

ERDOĞAN: CHP YÖNETİCİLERİ BU REZİLLİĞİ AKTARIYOR

Partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İzmir’de yaşananlarla ilgili çok tartışılan ifadeler kullandı. Erdoğan, “İzmir’de camilerin hoparlörüne sızan alçaklar, saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor. Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır” diye konuştu.

Erdoğan’ın bu açıklamaları üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu bir mesaj daha yayımlayarak, şu ifadeleri kullandı:

* İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi.

* Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. “İbadet yerleri kutsalımızdır” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır” dedi…

* Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık.

* O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz! İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir’de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz.

İNCE: HEDEF GÖSTERMEYLE TUTUKLANDI

CHP’li eski milletvekili Muharrem İnce, yaşanan olayı rezalet olarak tanımlayarak, camilerdeki ses sistemlerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Banu Özdemir’in tutuklanmasıyla ilgili İnce, “Trollerin hedef göstermesiyle haber sitelerinde yer alan görüntüyü paylaştığı için Banu Özdemir tutuklandı. Devlet trol kafasıyla yönetiliyor. Yargı trol kafasıyla karar veriyor” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir