MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu: Paralar nerede?
Politika
25 Eylül 2020 Cuma 18:24

Kılıçdaroğlu: Paralar nerede?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kullandığı ‘Evrensel Hizmet Fonu’ olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu tabletler, bilgisayarlar, cep telefonları satılırken oradan belli bir miktar vergi alınıyor ve ‘Evrensel Hizmet Fonu’na aktarılıyor bu para. Bu para nerede ve burada ne kadar para toplandı?” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenci velileri ve öğretmenler ile video konferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Öğretmenlerin, öğrencilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

“ELEKTRİK KESİNTİSİ NEDENİYLE EĞİTİME ULAŞAMAMA SORUNLARI OLUYOR”

Öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin dile getirdiği sorunlardan ortaya çıkan ortak sonucun interneti, televizyonu, bilgisayarı olmayan aileler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu ciddi bir sorun. Özellikle internet üzerinden haberleşirken, internet olsa bile zaman zaman kesintilerin olması hatta bazı yerlerde elektriklerin kesilmesi dolayısıyla eğitime ulaşamama gibi sorunlar çıktı” açıklamasında bulundu.

“1 LİRALIK BÜTÇEYLE ÖĞRENCİNİN SORUNUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

Kılıçdaroğlu, görüşme esnasında bir öğretmeninin her okul için ayrılan bütçenin yalnızca 500 TL olduğunu söylemesinin üzerine şu ifadeleri kullandı:

* Okulda ciddi sorunlar var. Yani Ezgi öğretmenimiz söyledi, 500 lira bir bütçe okullar için ayrılmış.

* Gerçekten şöyle bir düşününce öğrenci başına neredeyse 1 lira düşüyor. Dolayısıyla siz kalkıp 1 liralık bir bütçeyle öğrencinin sorununu çözemezsiniz.

* Bir başka gerçek daha var, o da acı bir gerçek aslında.

“BU PARANIN NEREYE HARCANDIĞINI KİMSE BİLMİYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara yatırım yapacak kaynağı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

* Parası yok Milli Eğitim Bakanlığı'nın. Örneğin; genel bütçe dışında Milli Eğitim Bakanlığı'nın kullandığı ‘Evrensel Hizmet Fonu' var.

* Bu tabletler, bilgisayarlar, cep telefonları satılırken oradan belli bir miktar vergi alınıyor ve ‘Evrensel Hizmet Fonu'na aktarılıyor bu para.

* ‘Evrensel Hizmet Fonu' ile pek çok ihtiyaç giderilebilir. Okulların ihtiyacı giderilebilir, yoksul aile çocuklarının ihtiyacı giderilebilir.

* Peki bu para nerede ve burada ne kadar para toplandı? Ben milletvekiliyim, bilmiyorum. 600 milletvekili de bilmiyor. Hiçbir veli bilmiyor. Hiçbir öğretmen bilmiyor.

* Nerede bu para? Ama biz bir çağrı yaptık Milli Eğitim Bakanlığı'na: tableti, bilgisayarı olmayanlar veya internet erişimine ulaşamayan aileler var.

* Bu ailelere internet erişiminin sağlanması ve bunun da ‘Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanmasını da söyledik.

* Ama anladığım kadarıyla adı var, ‘fon' olarak duruyor, para toplanıyor ama bu paraların nereye harcandığını kimse bilmiyor. Temel sorunlarımızdan birisi bu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir