MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'daki satışla ilgili flaş gelişme... İZMİRLİ FİRMA ALMAKTAN VAZGEÇTİ
Yerel Yönetimler
15 Temmuz 2020 Çarşamba 14:27

Karşıyaka'daki satışla ilgili flaş gelişme... İZMİRLİ FİRMA ALMAKTAN VAZGEÇTİ

TOKİ'nin büyük tepki çeken, Karşıyaka Mavişehir'de bir parselinde denizi de kapsayan iki alanın satışını gerçekleştirmesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, imar planında spor alanı olarak görünen yeri 60 milyon TL'ye alan İzmirli firmanın tepkiler üzerine satıştan vazgeçtiğini kendilerine bildirdiğini açıkladı. TOKİ'nin vazgeçen firma yerine teklif veren diğerlerine alanı satabileceği belirtildi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Toplu Konut İdaresi, Karşıyaka Mavişehir'de imar planında rekreasyon alanı olarak gözüken ve içerisinde denizi de kapsayan alanı 21 milyon TL, açık spor alanını ise 15 milyon TL bedelle satışa çıkarmıştı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da katıldığı Ankara'daki müzayedede spor alanı 60, rekreasyon alanı ise 52 milyon TL bedelle iki farklı firma tarafından satın alınmıştı. Kamuya ait alanların satışı, Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, ve yurttaşların tepkisini çekmiş, Belediye Başkanı Cemil Tugay ihaleyi alan firmalara 'Vazgeçin' çağrısında bulunmuştu.

DİĞER FİRMALARLA İLGİLİ BİLGİ YOK

Başkan Cemil Tugay, tepkilerin ardından spor alanı olarak gözüken alanın ihalesini alan İzmirli firmanın temsilcilerinin kendileriyle temasa geçtiğini belirterek, "Belediyenin istemediği, halkın tepkisinin olduğu yeri biz alamayız, bu yanlış olur dediler. Sadece belediye teklif vermiş olsa ihale girmeyi düşünmediklerini de ifade ettiler. Biz TOKİ tarafından belirlenen miktarlarda satılması halinde bu yerleri Karşıyaka Belediyesi olarak almaya hazırdık. Ancak yükselen fiyatlar nedeniyle bunu yapamadık. Teklif veren diğer firmalarla ilgili bilgi yok. Ne TOKİ ne de kendilerinden bilgi alamıyoruz. Diğer alanla ilgili firmanın da vazgeçme ihtimali var mı bilmiyoruz" dedi. 

TOKİ DİĞER FİRAMALARA VERİR Mİ 

İzmirli firmanın vazgeçmesinin ardından TOKİ'nin alanı teklif veren diğer firmalara verme ihtimalinin olduğunu da hatırlatan Başkan Tugay, "Resmi açıklama yapılmıyor. Satış şu an için kesinleşmedi. 10-15 gün sonra TOKİ firmalarla sözleşme imzalıyor ve peşinatları alıyor. O sürecin sonunu bekliyoruz. Hukuki olarak girişim yapacağız. Satışın iptali için dava başvurusunun hazırlığını yapıyoruz. Halktan da dava açmayı düşünenler var. Plan değişikliği konusunda da bir hareket olursa takip ediyoruz. Halkın kullanımının dışında herhangi bir şey istemiyoruz. Özel mülkiyet de istemiyoruz" diye konuştu.

"HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI"

Mavişehir'de daha önce Hazine’ye ait ve yıllardır belediye hizmet alanı olarak kullanılan  8.5 dönümlük arsayı 21 milyon 400 bin TL bedelle satın aldıklarını dile getiren Başkan Tugay, "O zaman zaten belediyenin kullanımındaki arsaya neden bu kadar para veriyorsunuz diye eleştiriler almıştık. Bugün yaşadıklarımız o gün ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da kanıtlıyor. O gün o arsayı satın alarak imar planı değişikliği ile oluşacak rantın önüne geçmiş olduk. Karşıyaka halkının arsasına sahip çıktık" yorumunu yaptı. 

SOYER DE DESTEK VERİYOR

Başkan Tugay, Mavişehir'deki alanlarla ilgili 19 Temmuz Pazartesi günü geniş çaplı bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Tugay, "Meslek odaları ile görüştükten sonra basın açıklamasının kesin saatini belirleyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer katılacak. Milletvekillerimizi, siyasi parti temsilcilerini de davet ediyoruz. Alanda sesimizi daha fazla duyurmak istiyoruz" dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Salih Oflas
 16 Temmuz 2020 Perşembe 11:25
Demokratik tepki ile herzaman olumlu sonuçlar alınabiliniyor. Tepki ve bilgilendirmeleri ile Tugay ve Tunç Başkanları Tepki gösteren bilinçli halkımızı kutluyorum. Alımdan vazgeçen Firmayı da duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. “ En güzel yerler Halk ın hizmetinde olan Yerlerdir.”
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir