MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka'da sendika tartışması!
Güncel
17 Eylül 2021 Cuma 17:20

Karşıyaka'da sendika tartışması!

Karşıyaka Belediyesi'nde çalışan emekçilerin maaşlarının geç ve eksik ödendiği iddiaları sendikaları karşı karşıya getirdi.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a destek veren Tüm Yerel Sen, yetkili sendika DİSK Genel İş'i sendikal egosunu tatmin etmekle suçladı, "DİSK Genel İş 8 No'lu Şube yalan bilgiler ile kamuoyunu kirletmektedir" açıklamasını yaptı.

SONKALEİZMİR-Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Özgür Işık, yazılı bir açıklama ile Karşıyaka Belediyesi'nde maaşların geç ve eksik ödendiği, pandemi sürecinde birçok sorun yaşandığı iddialarını ortaya atan DİSK Genel İş 8 No'lu Şube'yi eleştirdi.



Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a destek veren Işık'ın açıklamasında şöyle denildi:

"Karşıyaka Belediyesi ve DİSK Genel İş 8 Nolu Şube özelinde medyaya da yansıyan bir tartışmaya hepimiz şahit oluyoruz. Maaşların geç ve eksik ödenmesi noktasında başlatılan süreci yakından takip ediyoruz. Bu süreçte mağdur olan birlikte sınıf mücadelesi verdiğimiz tüm işçi arkadaşlarımızın yanındayız. DİSK Genel İş 8 Nolu Şube yöneticilerini de aynı sınıfsal hassasiyete davet ediyoruz. Kendi başarısızlıklarını unutturabilmek adına tartışmayı rayından çıkarmak ve konuyu saptırmak; Karşıyaka Belediyesindeki hiçbir emekçi arkadaşımızın mücadelesine katkı sağlamayacaktır.  Tamamen sendikal egoları tatmin etmek ve kurum içi yarışları desteklemek için; ne olursa olsun mantığı ile sözleşme masasına oturan zihniyet kendi dışında herkesi suçlamaktadır. Belediye başkanına böylesine işsizliğin yoğun olduğu bir dönemde işçi aldığı için eleştiri de bulunmak çok büyük bir talihsizliktir. 

Bu bakış açısı "benim üyelerim memnun olsun da geriye kalan ne olursa olsun" mantığıdır. İşçilerin yahut o işçilerin özgürce örgütlenen olduğu Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğinin veya o ilçede kamu hizmetine ihtiyaç duyan halkın çıkarlarını göz ardı ederek sadece kendi sendikal ikbali için hareket etmektir. Tüm bu süreçlerin dışında DİSK Genel İş 8 Nolu Şube yalan bilgiler ile kamuoyunu kirletmektedir. 6 senedir yetkili olduğumuz Karşıyaka Belediye'sinde emeğin ve emekçinin yanında her daim yer alan belediye başkanımız Cemil Tugay' la en son imzalanan toplu iş sözleşmesinde SDS miktarı 3650 TL'den 3960 TL'ye yükseltilmiştir. 350 TL olan yıllık 4 adet ikramiye 870 TL'ye ve adet sayısı da yılda 5'e çıkarılmıştır. Tüm kamuoyunun bilgilerine sunar saygılarımı sunarım."

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir