MENÜ
İzmir 28°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir için kritik uyarı! Vakum etkisi olacak, sahil bandından uzak durun...
Güncel
26 Ocak 2021 Salı 18:01

İzmir için kritik uyarı! Vakum etkisi olacak, sahil bandından uzak durun...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, meteorolojiden gelen şiddetli yağış ve fırtına bilgisinin ardından yurttaşları sahil bandından uzak durmaları yönünde uyarı bildirileri dağıttı. Geceye doğru hava basıncının düşmesi sebebiyle denizde yaşanacak vakum etkisi nedeniyle suların yükseleceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlı havanın etkisi altına giren İzmir için kırmızı alarm verdi. Fırtınanın saatteki hızı 100 kilometrenin üzerine çıkacak olan İzmir'de metrekareye 50- 60 kilogram arasında yağış düşmesi bekleniyor. Özellikle deniz kenarı, dere yatağı ve zemin katlarda oturan yurttaşların dikkatli olması uyarısı yapıldı. Sıcaklıklardaki ani düşüşün ardından Çarşamba gecesi yüksek kesimlerde kar yağışının beklendiği ifade edildi. Meteorolojinin ardından bir uyarı da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

SAHİL BANDINDAN UZAK DURUN
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce sahil bandından dağıtılan bildirilerde, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgiler doğrultusunda 26 Ocak 2021 Salı günü geceye doğru hava basıncının düşmesi sebebiyle denizde yaşanacak vakum etkisiyle suların yükselebileceği ve su taşkınlarına neden olabileceği ifade edilmektedir. Bu gece ve çarşamba sabahı gerçekleşebileceği düşünülen deniz taşkını olasılığına karşı güvenliğiniz açısından sahil bandına yakın yerlerde bulunulmaması ve ayrıca araçların sahil bandından uzak yerlere götürülerek park ettirilmesi oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmek adına önem taşımaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir