MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşte koronavirüs yasaklarının kalkacağı tarih!
Güncel
14 Haziran 2021 Pazartesi 10:19

İşte koronavirüs yasaklarının kalkacağı tarih!

Türkiye'de koronavirüs aşılama çalışmaları devam ederken uzmanlardan sevindirici haber geldi. Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşılamanın günlük 1 milyona çıkarılması durumunda toplumsal bağışıklığın 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada 40 yaş için aşılamanın başladığını belirtti. Sağlık Bakanlığı ise koronavirüs aşılamasında günlük yaklaşık 600 bin doza ulaşıldığını açıkladı.

"SONBAHARDA ESKİ NORMALE DÖNEBİLİRİZ"
Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre bu gelişmeleri değerlendiren Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşılamanın günlük 1 milyona çıkarılması durumunda toplumsal bağışıklığın 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık ise günde 1 milyon doz aşı hedefine ulaşılması durumunda temmuz ayı sonunda toplumsal bağışıklığa ulaşılacağını, sonbaharda ise eski normalimize dönebileceğimizi belirtti.

 AŞILAMADA SON DURUM
14 Haziran itibarıyla toplam uygulanan aşı sayısı 33 milyon 787 bin 681, 1. doz uygulanan kişi sayısı 20 milyon 85 bin 268, 2. doz uygulanan kişi sayısı 13 milyon 702 bin 413 oldu.

BAKAN KOCA: SALGIN İYİCE GERİLEDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün vefat sayımız 53. Çok can yakıcı sayılardan bugünlere geldik. Vaka sayımız 5 bin 12. Bir kez daha gördük. Zaferi, yolu kararlı yürüyenler kazanır. Salgın iyice geriledi, yenileceği gün çok yakın." değerlendirmesinde bulundu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir