MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZVAK'ta gergin kongre... Sarıgedik listesini geri çekti, Erten yeniden başkan!
Spor
7 Nisan 2021 Çarşamba 21:09

İZVAK'ta gergin kongre... Sarıgedik listesini geri çekti, Erten yeniden başkan!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) gergin geçen seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Ali Erten yeniden başkan seçildi. Dinamik Grup oluşumu ile başkanlığa aday olan Emre Sarıgedik, seçimin kapalı oylama ile yapılmaması üzerine listesini geri çekti. "İzmir iklimi buysa biz yokuz" diyen Sarıgedik, yönetim listesindeki arkadaşları ile birlikte kongre salonunu terk etti.

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki kongre, 126 üyenin katılımıyla İZVAK tarihinin en geniş katılımıyla gerçekleşti. Genel kurulun divan başkanlığını Menemenspor Onursal Başkanı Tahir Şahin yaptı. 

Başkan adayları Emre Sarıgedik ile Erten’in konuşmasının ardından yönetim kurulu seçiminin açık mı yoksa kapalı mı olması yönünde yönerge, üyelerin oylarına sunuldu. Dinamik Grup oluşumu ile adaylığını açıklayan Emre Sarıgedik, oylamanın demokrasi gereği kapalı yapılması gerektiğini belirterek, Divan başkanlığına tepki gösterdi. Sarıgedik'in tepkisine rağmen oylamanın açık olması yönünde el kaldırılması üzerine gerginlik arttı. Sarıgedik, "Demokrasiye gölge düşürüyorsunuz. İzmir iklimi buysa biz yokuz" diyerek salonu terk etti.

Seçim sonrasındaki teşekkür konuşmasında hizmetleri için tüm yönetici arkadaşlarına teşekkür eden Erten, “Kulüplerimizin bir an önce statlarına kavuşmasına büyük önem veriyoruz. Göztepe Stadı, kentimiz için müthiş bir eser oldu. Alsancak ve Karşıyaka da böyle olacak. Bizim her zaman yanımızda olan ve bizi teşvik eden son Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Binali Yıldırım’a ve nezdinde siyasi temsilcilerimize, Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve nezdinde tüm bakanlık teşkilatına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, İzmir Ticaret Odası Başkanımız Mahmut Özgener’e, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanımız Ender Yorgancılar’a, İzmir Ticaret Borsası Başkanımız Işınsu Kestelli’ye, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Mehmet Ali Susam’a , İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer ve üyelerine, başarının gerçek sahibi kulüp başkanlarımıza, emek veren tüm yöneticilerimize, tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Erten başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Talat Papatya, Sabri Sevenoğlu, Sinan Bezircilioğlu, Turhan Gürsel Urhan, Mustafa Avcı, Ercan Korkmaz, Erdem Meço, Fatih Tanfer, İrfan Erol, Berk Özbek, Saliha Ayda Maç. Yedek üyeler Engin Kurt, Ufuk Akgün, A. Suavi Yardımoğlu, Hasan Canoğlu, Sedef Üstüner, Elif Sağlamer, Yılmaz Şahin, Hasan Ercazip, Hüseyin Cem Zeren olarak belirlendi. Ömer Gökhan Tuncer, A.Selçuk Sert ve Mesut Tekaslan denetim kuruluna seçilirken, yedek listede Necdet Bayatsapan, Remiz Noyan Uluğ, Celal Atik yer aldı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir