MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR İÇİN RADİKAL ÖNLEMLER GEREKLİ!
Güncel
25 Mart 2020 Çarşamba 14:48

İZMİR İÇİN RADİKAL ÖNLEMLER GEREKLİ!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in İzmir'e yönelik "Alarm durumuna geçilmeli" şeklideki koronavirüs uyarısının ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den de benzer bir çıkış geldi. Sertel, "İzmir’de salgın açısından özel bir duyarlılığa, önlemleri arttırmaya ve gerekirse radikal tedbirler almaya gerek var" açıklamasını yaptı. İzmir'e ilişkin peş peşe gelen bu açıklamalar, gözleri yetkililerden gelecek bilgilendirmelere çevirdi.

SONKALEİZMİR- Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Ülkemizde ve özellikle kentimizde çok sıkıntılı günler geçiriyoruz. İzmir’de salgın açısından özel bir duyarlılığa, önlemleri arttırmaya ve gerekirse radikal tedbirler almaya gerek var. Yalnızca 65 üstü değil, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayınız, ölümler çoğalıyor. Lütfen dikkat" ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN VURGULAR

Sertel'in açıklamasındaki "radikal tedbirler", "sadece 65 yaş üstü değil" ve "sokağa çıkmayın" vurguları dikkati çekti.

ENDİŞE YÜKSEK

İtalya'dan gemilerin sıkça gelip gittiği, koronavirüs tespit edilen  Çeşme limanı ve kaçakların geçiş güzergahında oluşu nedeniyle İzmir'deki durum endişe yaratıyordu.

"ALARMA GEÇİLMELİ" DEMİŞTİ

Dün, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil de bu endişeleri artıran bir açıklama yapmıştı. Gazeteci Ruhat Mengi’nin YouTube kanalı Her Açıdan TV’ye konuk olan Özdil, koronavirüs tehlikesinin ciddiye alınmamasına tepki göstermişti. İzmir'le ilgili ise çarpıcı bir iddiayı ortaya atmıştı. Özdil şu çarpıcı ifadeleri kullanmıştı: "Üzülerek söylemem gerekir ki bu meselede İstanbul'dan sonra şu anda en büyük darbeyi yemiş olan şehir İzmir. Buradaki rakamlar benim elimde var. İzmir'i yöneten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere topluma bu rakamları açıklamak zorundalar. İnsanların alarm durumuna geçmesi lazım."

AÇIKLAMA YOK

İzmir'le ilgili peş peşe gelen bu açıklamalar, gözleri yetkililerden gelecek bilgilendirmelere çevirdi. Ancak henüz Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nden İzmir'deki koronavirüs tablosuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Renin On
 25 Mart 2020 Çarşamba 20:25
Elinde olanlar niye açıklamaktan çekiniyor ki ??
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir