MENÜ
İzmir 15°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Esnafın hepsi icralık olur!
Ekonomi
2 Nisan 2020 Perşembe 16:44

Esnafın hepsi icralık olur!

Ekonomik krizin derinleştiği salgın döneminde zor durumda kalan esnaf için yardım çığlığı Karaburun'dan yükseldi. Karaburun Esnaf Odası Başkanı Latif Ok, "Hükümetin açıkladığı destek paketi esnafın sorununu çözmüyor. İzmir'in genelinde olduğu gibi Karaburun'da da esnaf çamura batmış durumda. Acil çözüm üretilmezse tüm esnaf icralık olacak" dedi

SONKALEİZMİR-Koronavirüs salgını ile derinleşen ekonomik kriz, İzmir'in Karaburun ilçesini de vurdu. Karaburun Esnaf Odası Başkanı Latif Ok, ilçede salgın nedeniyle hayatın durma noktasına geldiğini belirterek hükümetin kısa sürede çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Ok, "Bölye giderse 3 aya kalmak tüm esnaf icralık olur" dedi.
Salgın nedeniyle minibüslerle ulaşımın durduğu Karaburun'da esnafın çok zor durumda olduğunu ifade eden Ok, "Esnaf dibe vurdu, iyice çamura batmaya başladı. Hükümetin açıkladığı destek paketi sorunumuzu çözmüyor. Esnaf için kredi açtılar. Ancak ben bu krediyi faizli olarak 3-5 ay sonra nasıl ödeyeceğim?. Mekanlar kapalı, ne zaman açılacak belli değil. Bize kredi çözüm değil, kesinlikle hibe gerekli. Ya da esnafın bağkurunu sigortasını birkaç aylığına devlet üstlenmeli" dedi. 


Destek paketinin holdinglere yönelik olduğunu dile getiren Latif Ok, "65 yaş üstü vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi kişiler için kampanyalar düzenlenmesi çok iyi. Ancak esnaf için de acil çözüm gerekli. Üretim durdu, faliyetlerini sürdüremeyen esnaf nasıl yaşayacak? Faizli kredi çözüm değil. 1 lira borcunu ödeyemeyen esnaf para kazanamadığı dönemde 3 liraya ulaşan borcu nereden bulacak? Ötelemek sorunu çözmüyor. Devlet'in farklı formüller bulması gerek. Mesela hibe desteği sağlanarak emekliliğin sonuna ilave edilebilir. 1 yıl sonra emekli olacağıma 16 ay sonra emekli olayım, fark etmez. Acil çözüm üretilmezse esnafın tamamı icralık olur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir