MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyaca ünlü Türk şirket kepenk indirdi!
Ekonomi
10 Haziran 2021 Perşembe 13:22

Dünyaca ünlü Türk şirket kepenk indirdi!

Bir dönem dünyada fırtınalar estiren ünlü Türk tekstil markası Zeki Triko kepenk indirdi. 1958 yılında sektöre adım attıktan sonra dünyada en çok tanınan Türk markası olan Zeki Triko, Nişantaşı'nda bulunan son mağazasını da kapattı.

Zeki Başeskioğlu'nun 1958 yılında kurduğu, uzun yıllar plaj modasına öncülük eden tekstil şirketi, yarım asırdan fazla süren hizmetinin ardından kalan son mağazasını da kapattı. Sözcü'de yer alan habere göre, şirketin hiçbir yetkilisine telefonla ulaşılamazken, internet sitesi de satışlara kapandı.

ÖRNEK GİRİŞİMCİYDİ
1984 yılında mayo üretimine başlayarak plaj modasına yön vermeye başlayan şirket, kısa bir süre sonra dünyaca ünlü mankenlerle yapılan çekimlerin ardından adını tüm dünyaya duyurdu. Uluslararası dergilerde kapak olan ve haberlerde yer verilen Zeki Triko, Cumhuriyet dönemi girişimcilerine örnek olarak gösterilmişti.


REFAH PARTİSİ İLE REKLAM GERİLİMİ
Zeki Triko 90'ların sonuna kadar ünlü mankenlerin yer aldığı reklamları ile ses getiriyordu. Dönemin Refah Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi mayo reklamlarında sorun çıkartınca Zeki, 1997 Mart'ında Atatürk'ün Florya plajındaki fotoğrafını kullandığı billboard kampanyasında “Güneşi özledik” ifadesini kullanarak sansüre tepki gösterdi. 2003'te hac döneminde Atatürk Havalimanı'ndaki reklamının üzerinin kapatılması sonrası da sansür tartışmalarının merkezinde yer aldı.

ZEKİ BAŞESKİOĞLU KİMDİR?
1930 Akseki'de dünyaya geldi. Genç yaşında geldiği İzmir’de şapka satarak çalışmaya başladı. İş hayatına, Mahmutbey’de çorapçılık yaparak devam etti. Daha sonra jarse elbise ve konfeksiyon işine girdi. 1969’da ilk ihracatını yaptı. İstanbul’un moda merkezi olan Rumeli Caddesi’nde dükkan açan ilk tekstilcilerden biri oldu. 1984’te mayo tasarımları yapmaya başladı. Zeki Triko’nun mayo ve bikini koleksiyonlarının tanıtımı için Cindy Crawford’tan Claudia Schiffer’a, Laetitia Casta’dan Elle McPherson’a dünyaca ünlü topmodellerle çektiği reklam kampanyaları büyük ses getirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir