MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?
Ekonomi
30 Kasım 2020 Pazartesi 09:15

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL yeni haftaya sınırlı yükselişle 7.85 seviyesinin hemen üzerinde başladı. Piyasalarda bugün açıklanacak büyüme verisi yakından takip edilecek.

Dolar/TL 8.58 zirvesinden gerilediği 7.5’li seviyelerde kalıcı olamaması ardından yeniden yükseldiği 8 seviyesinin hemen altında sınırlı düşüşlerle işlem görmeye devam ediyor.

Piyasalarda TCMB’nin politika faizi artışı ardından ekonomi ve hukuk politikalarda reform süreci izleniyor. Öte yandan corona virüsü salgınında hızlanma sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenecek kabine toplantısı da yakından takip edilecek.

  • DOLAR

    7.838(%0.54)

  • EURO

    9.3964(%0.59)

  • ALTIN

    446.546(%-0.64)

Piyasalarda bugün dış ticaret ve üçüncü çeyrek büyüme verileri izlenirken haftanın kalanında Kasım ayı enflasyon, PMI ve öncü dış ticaret verileri izlenecek. Cuma günü kapanış sonrası ise Moody’s tarafından açıklanabilecek Türkiye not güncellemesi izlenecek.

Reuters’ın 14 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre Türkiye ekonomisinin corona virüsü tecrit önlemlerinin uygulamadan kaldırıldığı üçüncü çeyrekte hızlı toparlanarak %4.8 büyümesi bekleniyor.

Türkiye ekonomisi koronavirüsün etkilerinin sınırlı hissedildiği ilk çeyrekte %4.5 büyümüş, salgın sebebiyle sıkı tecrit önlemlerinin belirgin uygulandığı ve ekonomiye etkilerinin en belirgin hissedildiği ikinci çeyrekte %9.9 daralmıştı.

Küresel piyasalarda Şükran Günü nedeniyle geçen haftanın son iki işlem gününde birçok piyasanın tamamen ya da kısmen tatil olması nedeniyle hacimler düşük kaldı. Bankacılar yılın geri kalanında yabancıların hacimlerinin yavaş yavaş daha da azalacağı ve yeni pozisyon alma isteğinin 2021 yılına kalacağını belirtiyorlar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir