MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar sert yükselişte...
Ekonomi
30 Mart 2020 Pazartesi 17:35

Dolar sert yükselişte...

Piyasalar ABD'nin 2 trilyon dolarlık dev kurtarma paketinin etkilerini izlerken dolar/TL 6.50'nin altında haftaya başladı. Ancak gün içerisinde sert yükselerek 6.57 seviyesine kadar tırmandı. Cuma günü açıklanacak işsizlik verisi takip edilecek.

6,47 seviyesinde haftaya başlarken piyasalar corona virüsüne karşı devletlerin aldığı önlemlerin etkisini izliyor. Kur gün içerisinde sert yükselerek 6.57 seviyesine kadar çıktı. Yeni kısıtlama kararları, ekonomiye etkileri ve alınan tedbirler piyasa için tek gündem olmayı sürdürüyor.

Dünya genelinde corona virüsü vakası sayısı bu sabah itibariyle 721 bin 817’ye ulaştı. Bu virüsün yol açtığı hastalıklardan yaşamlarını yitirenlerin sayısı ise 33 bin 968’e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Sözcüsü Mi Feng, Çin'de corona virüsün salgınının yayılmasının büyük ölçüde durdurulduğunu açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi, daha önce senatoda kabul edilmiş olan 2 trilyon dolarlık ekonomik yardım paketini onayladı. Amerika Maliye Bakanı Steven Mnuchin 12 Nisan'da işyerlerinin yeniden açılıp açılmayacağıyla ilgili kararı ekonominin değil sağlığın belirleyeceğini kaydetti.

GÜNEY KORE DE AİLELERE PARA VERECEK

Reuters’ta yer alan habere göre Güney Kore hükümeti ülkede en fazla kazanan yüzde 30’luk kesim dışındaki hane halkına 1 milyon won’a kadar (816 dolar) maaş verecek. Öte yandan bugün alınan bir kararla  Çin Merkez Bankası (PBOC), corona virüsünün ekonomiye olan etkisini azaltmak için alınan adımları artırırken ters repo faiz oranını beklenmedik şekilde 20 baz puan düşürerek yaklaşık son 5 yılın en büyük indirimini yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir