MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar 8.10'un altına demir attı
Ekonomi
19 Nisan 2021 Pazartesi 10:44

Dolar 8.10'un altına demir attı

Dolar/TL 8.10 seviyesinin altındaki yatay seyrine devam ediyor. İç piyasada bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken küresel piyasalar ve Hazine ihaleleri izlenecek.

Dolar/TL, Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 19 seviyesindeki politika faizini sabit tutan ancak önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine kapı aralayan kararı sonrası 8 seviyesinin üzerindeki yatay seyrini sürdürdü.

Küresel piyasalarda doların zayıf seyrine devam etmesi ve indirim beklentilerine rağmen yüzde 19 seviyesindeki politika faizi TL’yi destekleyen ana unsurlar olarak öne çıkıyor.

İç piyasalarda Hazine’nin bu hafta gerçekleştireceği toplam beş borçlanma takip edilirken bunların ikisi bugün gerçekleşecek.

Geçen hafta gerçekleşen PPK kararı ardından bankanın enflasyon söylemleri açısından ay sonundaki enflasyon raporunun önemi artarken bankacılar CDS’lerdeki düşüşe dikkat çekiyorlar.

Faizin en azından bir ay daha yüzde 19 ile dünyadaki en yüksek oranlardan biri olacağı bilgisi ile Hazine tahvil getirileri sınırlı gerilerken en belirgin düşüş CDS’de gerçekleşti. CDS geçen haftadan bugüne 50 baz puan düştü.

Şubat ayında 300’ün altına kadar geriledikten sonra TCMB başkanının görevden alınmasıyla Mart sonunda 500 baz puana yaklaşan Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i 399/404 seviyesinde.

ABD TAHVİLLERİ 5 HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Dolar, Fed’in enflasyondaki herhangi bir artışın geçici olabileceği görüşünü tekrarlamasının ardından başlıca para birimleri karşısında bir ayın dip seviyesine yakın seyrederken, ABD Hazine tahvil getirileri beş haftanın en düşük seviyesine işlem gördü.

CORONA ETKİLERİ DE TAKİP EDİLİYOR

Piyasalarda corona virüsünün Türkiye ve dünya ekonomilerine etkisi de takip ediliyor. Türkiye’deki corona virüsü salgınında günlük ölüm sayısı dün 318’e yükselirken, vaka sayısı 55,802 ile son dönemdeki zirvesine yakın gerçekleşti.

Reuters tarafından yapılan yeni vakaların yedi günlük ortalaması hesaplamasına göre Türkiye dünyada en çok yeni vakanın görüldüğü dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir