MENÜ
İzmir 18°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Datça Mesudiye Gönüllülerinden yangınlara hazırlık eğitimi
Türkiye
1 Eylül 2021 Çarşamba 12:38

Datça Mesudiye Gönüllülerinden yangınlara hazırlık eğitimi

Muğla’nın Datça İlçesine bağlı Mesudiye Köyü sakinleri bölgelerindeki orman yangınlarından sonra tedbir için bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir yanından malzeme bağışı alan Mesudiye Gönüllüleri Derneği üyeleri yangın ve yangın güvenliği konusunda da iki günlük eğitim alarak olası yangınlar konusunda önemli bilgiler edindi.

Türkiye’nin geçtiğimiz haftalarda ana gündem konusu olan orman yangınlarından sonra bir araya gelen Datça-Mesudiye Köyü sakinleri bir yardım kampanyası başlattı.

Hem dernek üyelerinden hem de Türkiye’nin dört bir yanından olası bir yangında kullanılmak üzere malzeme bağışı alan Mesudiye Gönüllüleri Derneği olası bir yangında ilk müdahaleyi yapabilmek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir eğitim programı hazırladı.

Konu ile ilgili bilgi veren Mesudiye Gönüllüleri Derneğinden Atilla Şengün, “Yangınlar sırasında gördük ki olay sadece yangını söndürmek değil. Bu işin lojistik tarafı var, ilk yardım kısmı var, koordinasyon kısmı var. Çok komplike ve uzmanlık isteyen bir iş.  Bu nedenle Mesudiye’de yaşayan sakinler olarak 'Ne yapabiliriz?' sorusu üzerine toplandık. 3-4 sene önce kurulan ancak atıl durumda olan Mesudiye Gönüllüleri Derneğini canlandırarak ulaşabildiğimiz firmalardan, kişilerden olası bir yangında kullanmak üzere malzeme desteği aldık. Ancak işin önemli kısmı da eğitim. Bu nedenle benim de emekli olduğum otomotiv şirketinden eğitim desteği istedik. Sağ olsunlar alanında uzman üç itfaiyecimizi gönderdiler ve burada iki günlük bir eğitim aldık. Ardından onların koordinesinde bir tatbikat da gerçekleştirdik ve bu kısacak tatbikatta bile gördük ki hiç kolay bir şey değil. Bir yanda yangın bir yanda insanları koordine edebilmek çok gayret isteyen bir iş. Bizim amacımız bir farkındalık ve bilinç oluşturabilmek. Hiçbirimiz profesyonel bir itfaiyeci değiliz, olamayız da…Bizim amacımız devlet unsurları gelene kadar doğru ve bilinçli bir şekilde hareket etmeyi öğrenmek ve çevremize öğretmek” dedi.

UTKU GÜMRÜKÇÜ'YE TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye de teşekkür eden Şengün, “Bu eğitimler konusunda emeği geçen çok değerli eğitmenlerimize ve etkinliğin baştan sonra kayıt altına alınarak doküman haline getirilmesine destek olan İzmir- Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye teşekkür ediyoruz. Amacımızı bu projeyi AB fonlarını kullanarak geliştirmek ve başka yerleşimlere de örnek olmak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ülkü Doğan
 5 Eylül 2021 Pazar 22:26
Çok yararlı bir eğitim oldu..Bunu büyük bir özveriyle çalışıp, organize eden,başta Sayın Atilla Şengün olmak üzere, emeği geçen bütün arkadaşlara ,teşekkür ve minnetkarligimi arz ederim..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir