MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DSÖ'den 'mutasyon' uyarısı
Dünya
4 Haziran 2020 Perşembe 10:35

DSÖ'den 'mutasyon' uyarısı

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mutasyon geçirerek daha bulaşıcı ve öldürücü olduğu yönündeki iddiaları reddeden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "RNA virüslerinde olduğu gibi zaman içinde normal değişimler gösteriyor. Bu değişimlerden hiçbiri hastalığı daha bulaşıcı veya ölümcül yapmıyor" dedi.
Tüm dünyaya yayılan Covid-19 salgınında ikinci dalga ve mutasyon tartışmaları sürüyor. Çok sayıda bilim insanı virüsün mutasyon geçirerek daha da öldürücü bir hale gelme olasılığından bahsederken, DSÖ bu iddiaları reddetti. Dr. Maria Van Kerkhove, “RNA virüslerinde olduğu gibi zaman içinde normal değişimler gösteriyor. Bu değişimlerden hiçbiri hastalığı daha bulaşıcı veya ölümcül yapmıyor” ifadelerini kullandı.
"SALGIN BİTMEKTEN ÇOK UZAK"
Dünyanın birçok bölgesinde normalleşme adımları atılmasına da değinen Kerkhove, buna rağmen salgının ABD, Meksika ve Brezilya’da hızla can almaya devam ettiğine dikkat çekti. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarının hala çok önemli olduğunu ifade eden Kerkhove, “Salgın henüz bitmekten çok uzak. İnsanlar yasaklardan yoruldu. Ancak kısıtlamaları yavaşça kaldırmalı ve önlemleri uygulamalıyız” dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir