MENÜ
İzmir 21°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cami provokasyonuna sert tepki! ALÇAKÇA SALDIRI
Politika
8 Temmuz 2020 Çarşamba 13:58

Cami provokasyonuna sert tepki! ALÇAKÇA SALDIRI

İzmir'de Çav Bella ve Yuh Yuh ile başlayıp Müslüm Gürses şarkısıyla süren cami provokasyonlarına CHP'den sert bir tepki geldi. Olayı "alçakça saldırı" olarak niteleyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel, "Camilerimiz üzerinden yapılan bu saldırılar Çözülemiyor mu? Çözülmek istenmiyor mu?" derken, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi. Sertel, "Süleyman Soylu beyefendi hala sanıkları yakalayamadınız, görevi ihmal ediyorsunuz!" çıkışını yaptı.

SONKALEİZMİR- Karşıyaka'daki bir caminin görüntüsü kullanılıp arkaya müzik girilerek yapılan provokasyonun kamuoyuna yansımasının ardından CHP İl Başkanı Deniz Yücel bir açıklama yaptı. Yücel, "Camilerimiz üzerinden daha önce yapılan provokasyonların failleri hala yakalanmamışken, yeni bir provokasyonun yine İzmir’de gerçekleştirilmesinin şaşkınlığını yaşıyoruz. Böylesine alçakça saldırılar ve camilerimizdeki merkezi ezan sisteminin güvenilir olmadığı ortadayken, provokasyonlara davetiye çıkaran bu sistem yeniden mi kullanılmaya başlandı? İçişleri bakanının konu hakkında uzun süredir ses çıkarmamasının sebebi nedir? Camilerimiz üzerinden yapılan bu saldırılar Çözülemiyor mu? Çözülmek istenmiyor mu? İzmirliler olarak beylik laflar değil, faillerin yakalanmasını bekliyor, bu vahim olayı gerçekleştirenleri ve tekrarlanmasına göz yumanları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi. CHP'li Sertel, "Çav Bella şarkısının cami hopörlerlerinden çalınmasının üzerinden 45 gün geçti, olay unutulmaya bırakıldı, derken.. Bu kez de bir camimizin hopörlerinden Müslüm Gürses şarkısı çalındığı haber oldu. Süleyman Soylu beyefendi hala sanıkları yakalayamadınız, görevi ihmal ediyorsunuz!" çıkışını yaptı.

İZMİR'DE YİNE CAMİ PROVOKASYONU.. BU KEZ MÜSLÜM GÜRSES

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir