MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç'tan tepki... Sağlıkçılara 'Korona' eziyeti!
Politika
3 Nisan 2020 Cuma 10:42

CHP'li Kılıç'tan tepki... Sağlıkçılara 'Korona' eziyeti!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, AK Partili Bergama Belediyesi’nin İşiçleri Bakanlığı'nın genelgesine uymayıp sağlık çalışanlarına eziyet ettiğini söyledi. Belediyenin kronik hasta ve engelli işçileri çalıştırdığını, çalışanlarına idari izin vermeyip yıllık izne zorladığını; belediyeye ait hastanenin hemen karşısında bulunan Hasta Yakını Konuk Evi’ni ise sağlıkçılara açmadığını kaydetti.

Bergama Belediyesi’nin kronik hastalığı olan, hamile ve engelli işçileri İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye rağmen çalıştırdığını ifade eden Av. Kılıç, “Bergama Belediyesi böylece, koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uymamaktadır” dedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, koronavirüsle mücadele için alınan tedbirler kapsamında; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığını ifade ederek, salgın nedeniyle kapalı olan Bergama Kültür Merkezi ve Spor Salonu çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin aksine idari izin verilmek yerine zorunlu olarak yıllık izinlerinin kullandırıldığını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Kılıç, 22 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde, “dönüşümlü çalışanların fiilen göreve gelmedikleri süre boyunca idari izinli sayılacağının” belirtildiğini anımsatarak, “Bergama Belediyesi’nde işçilere yıllık izinlerini kullanmaları yönünde ciddi baskılar yapılmakta, kabul etmeyen işçilere işten çıkarma ve sürgün etme gibi tehditlerle mobbing uygulanmaktadır.” dedi. Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’nde çalışan işçilerin kendisini arayarak bilgi verdiğini ve yaşadıkları mobbingi aktardığını belirtti.

"Belediye Konuk Evi'nin hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz”

Bergama Belediyesi’nin Hasta Yakını Konuk Evi’nin bulunduğunu belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, şunları kaydetti: “Konuk Evi, Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ile karşı karşıyadır, ancak buna rağmen hastanede çalışan sağlık çalışanları için tahsis edilmemiştir. Belediyenin bu Konuk Evinin, hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen ısrarla sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının hem daha iyi koşullarda dinlenmelerini hem de çalışanların virüsü başkalarına bulaşma riskini azaltması amacıyla; salgın nedeniyle hasta olan insanlara gece gündüz demeden yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamışken, Bergama Belediyesinin hastanenin hemen karşısındaki hasta konuk evini sağlıkçılara tahsis etmemesi iktidar partisinin sağlıkçılara bakışını göstermektedir.”
CHP’li Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’ne şu şekilde seslendi:
     “İzmir Milletvekili olarak, Bergamalıların daha iyi koşullarda yaşamasına katkı sunan işçilerden kronik hastalığı olanlara,engellilere ücretli izin verilmesini, dönüşümlü çalışmanın gerçekleştirilmesini ve dönüşümlü çalışanların idari izinli sayılmasını, Hasta Yakını Konuk Evi’nin sağlık çalışanlarına tahsis edilmesini Bergama Belediyesi’nden ivedilikle bekliyoruz. Çünkü, insan sağlığı ve hayatı her şeyden önemlidir. Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu’yu bir an önce bu konularda gerekeni yapmaya davet ediyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir