MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'den Azerbaycan açıklaması
Politika
28 Eylül 2020 Pazartesi 17:18

CHP'den Azerbaycan açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları ve bölgedeki çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ermenistan’ın bölgedeki barışı tehdit eden tutumunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Öztrak, "Azerbaycan’a her türlü desteği vermek zorundayız" dedi.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorunda olduğunu söyledi.

“TÜM BOYUTLARIYLA DEĞERLENDİRMELİYİZ”

“Ermenistan'ın bölge barışını tehdit eden bu tutumunu kabul edemeyiz” diyen Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir. Bu terördür. Yukarı Karabağ'daki Ermenistan işgali, zaten bölgemizde kanayan bir yaradır. Yıllardır süren bu işgal hem bölge güvenliğini hem de refahını tehdit etmektedir.

*Çatışmaların yaşandığı coğrafya ülkemizin Kafkasya ile bağlantısı için stratejik önemdedir. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı gibi önemli uluslararası stratejik tesisler çatışma bölgesine yakındır.

*Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti olarak olayları tüm boyutlarıyla dikkatlice değerlendirmeliyiz. Meselenin uluslararası hukuk zemininde çözümü için Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız.

“KALBİMİZ AZERİ KARDEŞLERİMİZLE BERABERDİR”

Yukarı Karabağ meselesinin barışçıl yollarla çözümü için önceliğin belli olduğunu dile getiren Öztrak, şu ifadeleri kullandı;

*Ermenistan, daha önce işgal etmiş olduğu bölgelerden askerlerini derhal geri çekmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

*Azeri kardeşlerimizin ve Azerbaycan'ın acısı bizim de acımızdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir