MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÇGD Akdeniz'den Kadın ve Medya paneli!
Kültür-Sanat
4 Mart 2021 Perşembe 20:53

ÇGD Akdeniz'den Kadın ve Medya paneli!

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Kadın ve Medya” paneli düzenleyecek. Etkinlik, 7 Mart Pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında Zoom üzerinden yapılacak.

Moderatörlüğünü gazeteci Vahide Yanık’ın yapacağı panelde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan, Deutsche Welle’den gazeteci Burcu Karakaş ve ev sahibi ÇGD Akdeniz Şube’nin yönetim kurulu üyesi gazeteci Müzeyyen Yüce konuşmacı olarak katılacak.

Panelde öncelikle "haber üretiminde kadın olmak ve haberin öznesi olarak kadın olmak konuları tartışılacağı ve medyada eril zihniyetin haberde kadınları nasıl ele aldığına, haber üretimini gerçekleştirirken neleri görmezden geldiğine, nasıl bir dil kullanıldığına, tüm bunların kadın tarafında yarattığı yıkıma ve medyadaki cam tavan algısına bakılacağı" duyuruldu. Panelistlerden TKDF Başkanı Canan Güllü haberdeki dilin kadına nasıl yansıdığını, Bianet Yayın Yönetmeni Nazan Özcan ise medyada kadın temsili ve yöneticiliği anlatacak. Gazeteciler Burcu Karakaş kadın ve toplumsal cinsiyet odaklı haberciliği, Müzeyyen Yüce ise sahada kadın gazetecilerin yaşadıklarını ele alacak.

Panele katılmak isteyenlerin [email protected] adresinden e-posta ile iletişim kurması gerekiyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir