MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyükşehir’den Bergama’da Zeus Sunağı toplantısı
Güncel
24 Şubat 2021 Çarşamba 12:33

Büyükşehir’den Bergama’da Zeus Sunağı toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeus Sunağı’nın anavatanı Bergama’ya getirilmesi için yol haritasını belirleyecek. Uzmanların katılımıyla düzenlenecek toplantı yarın Bergama Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1800’lü yıllarda parçaları Almanya’ya kaçırılan Zeus Sunağı’nın anavatanı Bergama’ya getirilmesi için yol haritasının belirleneceği bir toplantı düzenleyecek.

Bergama Kültür Merkezi’nde 14.00’te düzenlenecek toplantıyı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nezih Özuyar yönetecek. Açılış konuşmalarını Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yapacağı toplantıda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Ali Sönmez, Arkeoloji ve Sanat Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Arkeolog Nezih Başgelen, gazeteci Ömer Erbil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Güven Eken Zeus Sunağı ile ilgili birer teknik sunum yapacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeus Sunağı’nın anavatanı Bergama’ya geri getirilmesi için çalışmaların başlatılmasına 12 Ağustos 2020 tarihli toplantısında oy birliğiyle karar vermişti.

Bergama antik kenti 2014’te UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girerek dünyanın 999’uncu kültür mirası olmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir