MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu sefer de petrol bulduk!
Ekonomi
27 Mayıs 2021 Perşembe 15:33

Bu sefer de petrol bulduk!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son bir ayda üç yeni kuyuda petrol keşfedildiğini duyurdu. Erdoğan daha önce de Akdeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kara alanlarında son bir ayda üç kuyuda petrol keşfettiklerini; böylece günlük üretimin 61 bin varilin üzerine çıktığını söyledi.

AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz’de bulduğu 405 milyar metreküp keşfin ardından kara alanlarında da keşiflerin sonuçlarını almaya başladığını belirterek, son bir ayda üç kuyuda yeni petrol keşfedildiğini söyledi.

Bu sayede günlük 6 bin 800 varil ilave üretim sağlandığını belirten Erdoğan, son üç keşif ile birlikte üretimin 61 bin varilin üzerine çıktığını ifade etti.

Bu açıklamanın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Twitter’dan konuya dair paylaştığı mesajda “Karadeniz'deki 405 milyar m3'lük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Günlük 6 bin 800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun. Akoba-1 (Diyarbakır) – 2800, Yenişehir-1 (Diyarbakır) – 3000, Misinli-2 (Kırklareli) – 1000.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir