MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Günel'den 'Havuzlu' algı operasyonuna sert yanıt
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2021 Cumartesi 16:18

Başkan Günel'den 'Havuzlu' algı operasyonuna sert yanıt

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Ömer Günel, belgeleriyle yalanlanmasına karşın, hükümete yakın medya kuruluşlarınca gündemde tutulmaya çalışılan "Hazine arazisine kaçak havuz yapıldığı" iddialarına sert tepki gösterdi. Başkan Günel, "Tüm belgeleriye açıkladık. Burası hazine arazisi değil. Havuz da kaçak değil. Ama halen aynı yalanları yazıyorlar. Açıkça, utanmadan, vicdansızca karalamaya çalışıyorlar" dedi.

SONKALEİZMİR-Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye tarafından Hazine arazisine kaçak havuz yapıldığı iddialarına tepki gösterdi. Belli çevrelerce algı operasyonu yürütüldüğünü söyleyen Başkan Günel, "Gerek belediyemiz gerekse şahsım ile ilgili bu tarz karalama ve algı operasyonları dün olduğu gibi bugün de kamuoyu nezdinde karşılık bulmayacaktır. Son olarak, ikamet ettiğim site ile ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeklerle alakası yoktur" dedi.

Başkan Günel şunları söyledi:

"Türkmen Mahallesi Ahmet Şaban Alkış Sokak 857 ada 8 parselde bulunan site havuzu - K766LUDF belge nolu yapı kayıt belgesi ile kayıt altındadır. Herhangi bir kaçak inşaat veya yapı olması söz konusu değildir. Ayrıca alanın Hazine arazisi üzerinde olması mümkün değildir. Bu konuda belediyemiz yapı kontrol müdürlüğümüzce hazine arazisinde yer almadığı da resmi olarak açıklanmıştır. Aksi takdirde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgesi düzenlenmesi mümkün olamaz. Ayrıca bu yapı, ben evi aldığım zamanda mevcut durumda idi. Havuzun bulunduğu alan yine sitenin kendi sınırları içinde yeşil alan olarak belirlenen kısımdadır. İmar barışı kapsamında başvurularak yapı kayıt belgesi alınmıştır. Kamuoyunca kim oldukları çok iyi bilinen çevrelerce yapılan bu algı operasyonu içerikli yalan haberler ile ilgili hukuki süreçleri de pazartesi itibari ile başlatacağım.” 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir