MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Balkona havlu astı, gözaltına alındı
Güvenlik
20 Mayıs 2020 Çarşamba 14:07

Balkona havlu astı, gözaltına alındı

Kayseri'de İranlı Mohammad Reza K, İngiltere bayrağı desenli ıslak havlusunu kurutmak için balkonuna astı. Havludaya "İngiliz bayrağı" diyerek tepki gösteren bazı mahallelilerin ihbarı üzerine Mohammad Reza K. gözaltına alındı.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Fuzuli Caddesi’ndeki 6 katlı apartmanın 5’inci katında oturan İranlı Mohammad Reza K, üzerinde İngiliz bayrağının olduğu havluyu kurutmak için balkonuna astı. Bu sırada balkonlarında bulunan bazı kişiler Mohammad Reza K’ya tepki gösterdi, ardından da polise ihbar etti. Mohammed Reza K gözaltına alınırken, söz konusu havluya da el konuldu.
Kayseri Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, “Söz konusu havluyu kurutmak için balkonuna astığını iddia eden yabancı uyruklu şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.
Mohhamed Reza K’nın, ifadesinde “Ben ıslak olan havlumu kurutmak için balkona astım. Benim herhangi bir provokatif eylemim kesinlikle olmadı” dediği öğrenildi.
DAHA ÖNCE DE ‘HAÇLI BAYRAĞI’ KRİZİ YAŞANMIŞTI
Kayseri’de, 2008 yılında da “bayrak krizi” yaşanmıştı. Anadolu uygarlıklarını anlatan “Anatolia”isimli belgeselin çekimleri sırasında Tarihi Kayseri Kalesi surlarına asılan Bizans bayraklarına Kayserililer tepki göstermişti. Bölgede toplananlar, “Biz Müslümanız, bu haçlı bayraklarının burada ne işi var” diyerek belgesel ekibine tepki göstermiş, tepkilerin çoğalması üzerine belgeselin yönetmeni Tanyolaç Türkben, polisi arayarak yardım istemişti.
Daha sonra Bizans bayrakları surlardan indirilmiş ve 30 kişilik belgesel ekibi malzemelerini toplayıp bölgeden uzaklaşmıştı. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir