MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BU DA 'MAMA' SİYASETİ! Sadece AK Partili ve MHP'li belediyelere teşekkür etti
Güncel
12 Nisan 2020 Pazar 20:49

BU DA 'MAMA' SİYASETİ! Sadece AK Partili ve MHP'li belediyelere teşekkür etti

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası kapsamında İzmir'in 30 ilçesindeki sokak hayvanları beslendi. Tarım Orman Müdürlüğü, kaymakamlık ve hayvan severlere belediye ekipleri de destek verdi. Ancak, mamalama çalışmalarının sona ermesinin ardından bir açıklama yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 30 belediyenin içinden sadece AK Partili ve MHP'li başkanlarca yönetilen 4 belediyeye teşekkür etti. CHP ve İYİ Partili başkanlarca yönetilen 25 belediyenin ismini anmadı.

SONKALEİZMİR- Ülkede artan siyasi kutuplaşma, sokak hayvanlarına yiyecek dağıtılması konusunda bile kendini gösterdi. Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı İzmir'de, sokak hayvanlarının aç kalmaması için İzmir Valisi Erol Ayyıldız öncülüğünde harekete geçildi. "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası kapsamında, İzmir'in 30 ilçesindeki sokak hayvanlarının beslenmesi için kaymakamlık ve belediyelerin yanı sıra sivil toplum örgütlerine de çağrı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda bugün, 30 ilçede, aç kalan sokak hayvanları beslendi.

CHP'Lİ BELEDİYELERİ ANMADI

Birçok belediye başkanı mamalama çalışmalarına bizzat katılırken, uygun olmayanlar da başkan yardımcılarını, veteriner müdürlerini gönderdi. Ancak günün sonunda İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından basın kuruluşlarına geçilen açıklamada, 30 belediyenin içinden sadece AK Partili ve MHP'li başkanlarca yönetilen 4 belediyeye teşekkür edildi. CHP ve İYİ Partili belediye başkanlarınca yönetilen 25 belediyenin ismi ise hiç anılmadı.

Müdür Özen'in açıklamasında, "İzmir’de 30 ilçede yürüttüğümüz çalışmalarda 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' Kampanyası kapsamında mama desteğinde bulunan mama sektörü temsilcilerine, il ve ilçe müdürlüklerine mama bağışında bulunan hayvan severlere ve dağıtımda canla başla görev alan Vefa ekiplerine, veteriner hekimlerimize, sokak hayvanlarının beslenmesine bizzat katılım sağlayan Kiraz, Bergama, Kınık ve Aliağa Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" denildi.

 

(Üstteki fotoğrafta lacivert ceket ve beyaz gömlekli Mehmet Eriş)

CHP'Lİ BAŞKAN'DAN TEPKİ
Müdür Özen'in bu tavrı tepki çekti. Hayvanların beslendiği etkinliğe bizzat katılan, hatta İl Tarım Müdürlüğü'nün etkinlikle ilgili sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda bile yer alan Ödemiş Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Eriş ise Özen'in tavrını eleştirdi.

Başkan Eriş, "Biz, sadece Vali bey istedi diye değil, ilk günden beri Ödemiş'te sokak hayvanlarını beslemeye, aç bırakmamaya gayret ediyoruz. Bugün sabah da kaymakam bey, sayın ilçe emniyet müdürü ve diğer ilgililerle birlikte hayvanları besledik. Hatta sadece kedi ve köpeklerle sınırlı kalmadık. Ördeklere ve balıklara da yem verdik. Bizim İl Tarım müdürünün teşekkürüne hiç ihtiyacımız yok. Ama, acaba biz hayvanları çok beslediğimiz için mi Müdür bey bize teşekkür etmemiş merak ettim. Böyle bir tavır olmaz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bakırçaylı ahmet
 12 Nisan 2020 Pazar 21:20
Helal olsun Mehmet başgana. Gerçekten ruhları kararmış gari bunların
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir