MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa futbolunda büyük kriz!
Spor
19 Nisan 2021 Pazartesi 08:52

Avrupa futbolunda büyük kriz!

Futbolun önde gelen 12 kulübü, bir süredir konuşulan Avrupa Süper Ligi konusunda resmi adımı attı ve UEFA'nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek Avrupa Süper Ligi'ni kurdu.

Avrupa'nın dev kulüpleri Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı.

Real Madrid Başkanı ve Avrupa Süper Ligi'nin ilk başkanı Florentino Perez, "Futbola her seviyede yardımcı olacağız ve onu hak ettiği yere götüreceğiz. Futbolun dünyada 4 milyardan fazla taraftarı var ve dünyadaki tek küresel spor. Büyük kulüpler olarak bizim sorumluluğumuz onların isteklerine cevap vermektir." ifadelerini kullandı.

TURNUVA AĞUSTOSTA BAŞLAYACAK
Turnuvanın detaylarına ilişkin bilgilerin de yer aldığı açıklamada, 15 kurucu kulüple birlikte toplamda 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi.

Ağustosta başlayacak turnuvada takımların 10'arlı iki grupta yer alacağı ve grupları ilk 3'te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükseleceği, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımların çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacağı bildirildi. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacağı, final müsabakasının da mayıs ayında yapılacağı belirtildi.
AVRUPA SÜPER LiGi’NiN KURUCULARI 3,5 MiLYAR EURO’YU BÖLÜŞECEK
Kurucu kulüplerin, birkaç yıldır Avrupa'daki müsabakaların kalitesini ve yoğunluğunu iyileştirme, en iyi kulüplere ve oyuncularına düzenli olarak rekabet etmelerini sağlayacak bir format oluşturma hedefinde olduğu aktarıldı. Ayrıca kurucu kulüplere toplam 3,5 milyar avro ödeneceği ifade edildi.

ALMANLAR VE FRANSIZLAR YOK
Avrupa Süper Ligi’ne, Almanya’dan Bayern Münih, Dortmund, Fransa’dan PSG de davet edildi ancak üçü de çağrıyı reddetti. Bayern ve Dortmund, diğer kulüpler zarar göreceği için yeni oluşuma katılmayı reddederken, PSG’nin sahibi Nasser Al-Khelaifi, Şampiyonlar Ligi’nin yayıncı kuruluşu beIN Sports’un da sahibi olduğu için olumsuz yanıt verdi.

FIFA'DAN AVRUPA SÜPER LİGİ AÇIKLAMASI
FIFA'dan gece yarısı yapılan açıklamada, "Uluslararası takvime ve değerlere karşı olan Avrupa'da kopuk ve kapalı bir lig düşüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır." denildi.

UEFA VE FIFA KULÜPLERE REST ÇEKTİ
Avrupa Süper Ligi'ne İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus; İspanya'dan da Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid katılırken UEFA, bu 12 takımı 2023/24 sezonundan itibaren tüm organizasyonlarından men edecek.

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne karşı resmi sitesinden bir açıklama yayınladı ve organizasyonun oluşturulması halinde takımların hem liglerinde hem Avrupa'da hem de dünyada hiçbir resmi maça çıkamayacağını, ayrıca futbolcuların da milli takımlarında oynayamayacağını duyurdu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir