MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altında büyük düşüş
Ekonomi
24 Kasım 2020 Salı 13:46

Altında büyük düşüş

Arka arkaya gelen aşı haberleri sonrası ons altında yaşanan sert düşüş, iç piyasada dolar kurunda yaşanan yükseliş nedeniyle gram altının fiyatına yansımadı. Gram altın 465 TL seviyesinde işlem görürken, altının ons fiyatı gün içerisinde 1.816 dolara kadar geriledi.

Yaklaşık bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsüne karşı, şirketlerin arka arkaya yaptığı aşı duyurusu, ons altın fiyatının sert düşmesine neden oldu. Salgın sürecinde 2 bin doların üzerine çıkan ons altın fiyatları 1.816 dolara kadar geriledi.

GRAM ALTIN DOLARDAN DESTEK BULUYOR

Ons altında yaşanan sert düşüşe rağmen gram altın fiyatları 465 TL seviyesinde bulunmaya devam ediyor. İç piyasada dolar kurunda yaşanan sert yükseliş gram altın fiyatlarının düşmesini engelliyor. Dolar/TL bugün tekrar 8 seviyesinin üzerine çıktı. Merkez Bankası’nın faiz adımları ve normalleşme adımlarından biri olan bankaları kredi vermeye zorlayan Aktif Rasyosu’nun kaldırılması dolar kurunda yaşanan yükselişi frenlemeye yeterli olmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir