MENÜ
İzmir 22°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akaryakıt fiyatlarında son durum ne?
Ekonomi
4 Haziran 2020 Perşembe 12:59

Akaryakıt fiyatlarında son durum ne?

Akaryakıt şirketleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) uyarısının ardından dün benzin ve motorinde, dolar kuru ya da petrol fiyatlarından kaynaklanmayan bir indirime gitti.
İndirimde belirli bir rakam açıklanmazken şirketler bugün fiyat listelerini güncelledi. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş ise yaptığı açıklamada, "Maalesef bu uygulama nedeniyle zor bir dönem geçiren bayiler zorunlu olarak elemanlarında kısıntıya ve kesintiye gitmek zorunda kalacaklardır. Artık bu fiili kâr marjı ile bayilerin ayakta kalma şansı çok zora girmiştir." dedi. Peki hangi şirket ne kadar indirime gitti? İşte İstanbul, İzmir ve Ankara'da pompada yapılan indirim ve güncel akaryakıt fiyatları.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), son dönemde akaryakıt fiyat marjlarının olması gerekenin çok üzerine çıktığını tespit ettiklerini belirtmiş ve şirketleri “fiyatları makul seviyeye çekilmeleri” yönünde uyarmıştı. Yapılan bu uyarının ardından dün de akaryakıt şirketleri benzin ve motorin fiyatlarında indirime gitti.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu indirimlerin petrol fiyatları ve döviz hareketlerinden bağımsız, doğrudan dağıtıcı ve bayinin kâr marjlarından yapılmış bir indirim olacağını belirtti.
EPDK'dan, akaryakıt sektörüne uyarı
Türkiye’de akaryakıta yapılan zam ve indirim miktarını duyuran Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) ise söz konusu indirimler hakkında bir rakam belirtmezken, “Rafineri çıkış fiyatı ve vergilerin aynı kalacağı yeni fiyatlar firmaların web adreslerinde ilan edilecek. Fiyatlar firma veya illere göre değişiklik gösterebilecek.” açıklamasında bulundu.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir