MENÜ
İzmir 21°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den 90 dakika tepkisi! HALKIN CEBİNE GÖZ DİKTİ
Güncel
13 Ağustos 2020 Perşembe 15:50

AK Parti'den 90 dakika tepkisi! HALKIN CEBİNE GÖZ DİKTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşımdaki 90 dakika uygulamasını paralı hale getirmesine sosyal medyanın yanı sıra AK Parti cephesinden de sert tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Taş üstüne taş koymadıkları gibi vatandaşa verdikleri hakkı da geri almaya başladılar" derken, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise İzmirliler'in hakkının elinden alındığını söyledi. AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal da vatandaşın cebine göz dikildiğini savundu.

SONKALEİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 yıldır başarıyla sürdürdüğü toplu ulaşımdaki 90 dakika uygulamasını paralı hale getirmek için düğmeye bastı. Belediye meclisine sunulan önergeye göre, ilk biniş ücretlerinde yurttaşlara 10 kuruşluk bir indirim sunulurken, diğer yandan birinci ve ikinci aktarmalar artık ücretsiz olmayacak. Birinci ve ikinci aktarmaların her biri için 50'şer kuruş ödenecek. İkinci aktarmadan sonra ise herhangi bir ücret alınmayacak. 1 Eylül'de uygulamaya geçilmesi düşünülen ve ücretsiz 90 dakika uygulamasını ücretli hale düştürecek bu düzenlemeye yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada açılan  #90DakikamaDokunma adlı tag, kısa sürede Türkiye gündeminde ilk sıraya oturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 90 dakika uygulamasını paralı hale getirmesine sosyal medyanın yanı sıra AK Parti cephesinden de sert tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Taş üstüne taş koymadıkları gibi vatandaşa verdikleri hakkı da geri almaya başladılar! CHP, İzmir'de su ve ulaşım üzerinden vatandaşa yüklenmeye devam ediyor. 90 dk uygulamasındaki değişiklikle asıl niyetlerinin derman belediyeciliği olmadığı ortada. #90DakikamaDokunma" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da "İzmir'in toplu ulaşımda diğer şehirler arasında avantajlı olduğu tek konu 90 dakika geçerli ücretsiz kullanım hakkıydı. Onu da İzmirlilerin elinden alıyorsunuz. Tebrik ederiz" diyerek tepkisini dile getirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Seferihisar Belediyesi'ni 5 yılda batıran CHP'li Tunç Soyer, kendi rekorunu kırdı. Beceriksizliğiyle İzmir ulaşımını 1 buçuk yılda iflas ettirip gözünü İzmirlinin cebine dikti. İzmir buna müsaade etmez. #90DakikamaDokunma" ifadelerini kullanırken, AK Parti İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise "Aktarmalı ulaşım sistemini “Nasılsa 90 dakikada sınırsız biniş hakkınız var” diyerek vatandaşın zamanından çalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de her binişte 0,50? almayı düşünerek vatandaşın cebine göz dikti! #90dakikamadokunma!" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir